FAYDALI MAKALELER

Outplacement, İşveren Markanızı Nasıl Güçlendirir?

2020-03-19

Organizasyonunuzun dahili ve harici olarak temas ettiği her nokta, işveren marka değerinizde bir etki yaratacaktır. Onboarding, offboarding, müşteri/çalışan deneyimleri, iş başvuraları ve sosyal medya görünürlülüğünüz bu noktalardan bazılarıdır. Günümüzde, güçlü bir strateji oluşturmak hiç bu kadar önemli olmamıştı.

Intoo İngiltere’ye göre, “Her işveren, çalışanlarının kendileri hakkında ne söylediğini önemsemelidir, özellikle işten çıkarılmış çalışanların düşünceleri büyük bir önem taşımaktadır.’ İşten çıkarılan çalışanlara Outplacement desteği sağlamak işveren markanız üzerinde oluşabilecek olumsuz etki riskini azaltabilir.



Outplacement Hizmeti Nedir?

Outplacement hizmeti işten çıkarılan çalışanlara sunulan programlar bütününe verilen addır. Bu programlar sektör, ülke ve kariyer seviyenize göre farklılık gösteren ancak genellikle geçmiş tecrübelerin üzerinden geçme, özgeçmiş yazma tavsiyeleri, kariyer koçluğu, duygusal destek ve iş arama hizmetlerini içermektedir. Bahsedilen programlar, bireysel veya gruplar halinde, yüz yüze veya sanal ortamda gerçekleştirilebilir. Programların süresi bir ile on iki ay arasında değişiklik gösterebilir.

Outplacement, işten çıkarılan çalışanlara destek sağlarken onların kendilerine uygun bir role yerleştirilme sürecini ağrısız ve çabuk bir şekilde yönetilmesine yardımcı olur. Bu hizmet, kişinin kariyer geçişine yardımcı olma konusunda zengin deneyimi olan Outplacement uzmanları tarafından sunulur.



İşveren Markanızı Koruyun

İşten çıkarılan çalışanlar kuruluştan ayrılırken, İK profesyonelleri işveren markasını korumalıdır. İşten ayrılan çalışanın perspektifine ek olarak görevine devam eden çalışanları ve onların iletişim ağını da düşünmelidir. İstihdamı bir organizasyon tarafından sağlanan her çalışanın söylediklerini duyan ve bu söylenilenlere değer veren kişisel ve profesyonel bir iletişim ağı vardır. Arkadaşlarınızdan veya ailenizden birinin yaşadığı kötü deneyimler kaç kez sizin bahsedilen kuruluş hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi değiştirdi ve o şirket için asla çalışmayacağınıza veya o şirket ile iletişim kurmayacağınıza kanaat getirdiniz? Potansiyel yeni müşterileri ve gelecekte organizasyonunuza dahil edeceğiniz yetenekleri kaybetmeniz tek bir kötü yoruma bağlı olabilir. Kulaktan kulağa pazarlama ve yakın çevreden gelen tavsiyeler hala günümüzün en iyi pazarlama araçları olmaya devam ediyor ve bu sizin işveren markanız için farklı değil.

CareerArc’ın bahsettiği gibi, “Günümüzde, marka değeriniz, sizin özenle hazırlamış ve ortaya koymuş olduğunuz içerikten çok, eski ve mevcut çalışanlar hatta sıradan iş arayanlar tarafından sosyal medyaya veya iş arama sitelerine saniyeler içerisinde yazdığı yorumlarla belirlenmektedir.”



İlk izlenimin her şey olduğunun hepimiz farkındayız ancak son izlenimler de çok büyük bir fark yaratabilir.



Kaynak: https://careerstargroup.com

Çeviri:Hale Beyhan (hale.beyhan@oneworldconsulting.com) / Outplacement Consultant

Bu makaleyi paylaş;